26.-27. septembril 2022 toimub Narvas XXV Muuseumide festival, mida sellel aastal korraldab Eesti Muuseumiühing koostöös ICOM Eesti Rahvuskomiteega.

ICOM Eesti keskkonnatöörühma vedamisel toimuva selle aasta konverentsi pealkirjaks on „Kestlik muuseum“, mis analüüsib  kuidas mõtestada keskkonnahoidlikku muuseumi, kuidas teha valikuid ning kuidas aitab muuseume oma kestliku tegevuse kujundamisel Rohelise Muuseumi programm.

Konverentsil esinevad  Londonis asuva Hornimani Muuseumi ja Aedade peadirektor  Nick Merriman; Espoo Moodsa Kunsti Muuseumi peakuraator ja kunstihariduse, muuseumikogemuse ning jätkusuutlikkuse spetsialist  Reetta Kalajo ökoloogia doktor ja haridusteaduste magister Mihkel Kangur (Rakvere Riigigümnaasiumi õppejuht);  Kultuuriministeeriumi kultuurimälestiste osakonna juhataja Mihkel Kaevats; Tartu Ülikooli linnakeskkonna kaasprofessor Age Poom;  ICOM Eesti keskkonnatöörühma eestvedaja ning TÜ loodusmuuseumi ja botaanikaaia näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi ning Eesti Kunstimuuseumi programmijuht-kuraator Karin Vicente.

Lisainfo: https://www.muuseum.ee/xxv-eesti-muuseumide-festival-narvas-2022/