15. mai 2017, kell 10.30 - 17.00

Okupatsioonide muuseum, Tallinn

 

Kohad on täis!

ERRi kultuuriportaalis ülekanne alates kella 14st.


Esmaspäeval, 15. mail toimub Tallinnas Okupatsioonide muuseumis järjekorras juba kolmas, kõikidele Eesti muuseumidele mõeldud ICOM Eesti korraldatud seminar. Varasematel aastatel oleme rääkinud helidest muuseumis ning värvidest; sel aastal keskendume interaktiivse ekspositsiooni problemaatikale. Seminar "Interaktiivsus või infomüra muuseumis?" toob lavale Jaanus Kase, Linnar Viigi, samuti mitmed Eesti muuseumidele interaktiivseid lahendusi loonud disainerid, aga ka teadurid, kes uurivad info vastuvõtmise muutmist generatsioonide kaupa ning infomüra mõju õppeprotsessile. Kuidas luua muuseumiekspositsiooni, mis annab just täpselt parajal hulgal infot? Kas vilkuvate ekraanide väsimus on tegelikult ka olemas? Millist interaktiivsuse astet tänane publik muuseumilt ootab?

 

Nendele küsimustele otsitaksegi vastuseid seminaril, mis tähistab muuseumiöö-nädala algust, ICOM Eesti 25. sünnipäeva ja rahvusvahelist muuseumipäeva, mis sel aastal langeb 18. maile. NB! Seminar on avatud ja tasuta kõikidele Eesti muuseumide töötajatele, mitte ainult ICOMi liikmetele. Programm on kokku pandud mõeldes kõikidele, kes on seotud muuseumiekspositsioonide ning näituste koostamisega, haridusprogrammide koostamise ja läbi viimisega aga ka muuseumide ning näituste rekonstrueerimise, planeerimise või ehitamisega.

 

Seminari ühe korraldaja, Rahvusvahelise Muuseumide Nõukogu ICOM Eesti Rahvuskomitee esinaise Kersti Kolli sõnul on 1977. aastast alates tähistatav muuseumipäev oluline päev rääkimaks muuseumide tähendusest ühiskonna arengus. Muuseum tahab üha enam olla kohtumispaik, labor, jätkusuutliku arengu mootor, kus mineviku ja tuleviku kohtumisel/sünteesis sünnib uus teadmine kestlikust eluviisist ja pidev väärtuste hoidmine ning ajakohastamine. "Statistikaameti andmetel on Euroopas elanike arvu kohta on kõige rohkem muuseumikülastusi just meil Eestis, me armastame oma kultuuripärandit. Muuseumipäeva tähistamiseks korraldataval seminaril räägivad muusemiprofessionaalid sel aastal muuseumides ja avalikus ruumis olevast interaktiivsest keskkonnast, sest see mõjutab nii muuseumikülastajaid kui -töötajaid rohkem, kui esmapilgul arvata oskame."

 


Seminaripäeva "Interaktiivsus või infomüra muuseumis?" päevakava