Seminar on järelvaadatav aadressil: https://www.youtube.com/watch?v=jY6ooPuyE_Q

ICOM Eesti tähistab rahvusvahelist muuseumipäeva veebiseminariga, mis sellel aastal toimub pealkirja all “Külastajaga või külastajata”. Külastajaid võime nimetada erinevalt – inimesteks, auditooriumiks, publikuks, turistiks, kliendiks, sihtgrupiks – aga viimane aasta on toonud kaasa muutusi, mis on muutnud nii meid kui külastajaid, millest osa on ajutised ja osa ka püsivad.

Arutame, kuidas uues olukorras kohaneda ning missuguseid väljavaateid hõlmab endas viimasel ajal aina rohkem kasutatav sõnapaar „uus normaalsus“. Mõtleme, mida inimene kujunenud oludes kultuurilt võiks oodata ning kas me teame oma külastaja soove. Kas ja kuidas saab muuseum kaasa aidata inimese vaimse tervise hoidmisele? 

Veebiseminari KAVA

11.00-11.10 Tervitussõnad Agnes Aljas (ICOM Eesti)

11.10-11.35 Piret Mürk-Dubout (Tallink Grupp). "Turismisektor kiirelt muutuvas keskkonnas"
Kas käes ongi “uus normaalsus” või jätkub kõik vanaviisi? Kas kriis on takistus või võimalus? Piirid ja/või piirangud? Milline on turisminduse kui muuseume lähedalt puudutava valdkonna lähi- ja kaugem tulevik?

11.35-12.00 Jaan Aru (Tartu Ülikool). "Mõistuse avamine läbi kultuuri"
Kas kultuur ja kultuurist osasaamine saab olla abiks inimeste vaimse tervise ja heaolu hoidmisel: ning seda mitte ainult kriisis vaid ka tavarütmis liikudes. Me räägime ise sageli, et kultuur aitab raskeid aegu üle elada, kuid kas see vastab tõele?

12.00-12.25 Tiina Lokk (PÖFF). “Kas meie harime publikut või publik meid”
Millest või kellest lähtuvalt koostab festival oma programmi? Mis on määrav ja kui palju peaks või võiks arvestada publiku maitsega?

12.25-12.50 Garmen Tabor (Ugala teater) ja moderaator Sander Olo vestlus: "Tasuta või tasuline - kas tuleb elu itkuline või saab  pidu pilliline?

12:50-13:00 Muuseumipäeva tervitus, Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits

Veebiseminari modereerib Sander Olo (Eesti Loodusmuuseum), osalejad saavad esitada küsimusi iga ettekande lõpus.

Registreerimine: https://forms.gle/23ANw7RSJauK4ck78 

Lisainfo:  Külli Lupkin, kulli.lupkin@ut.ee