ICOM on korraldanud rahvusvahelist muuseumipäeva alates 1977. aastast, 18. mail või selle ümber. Igal aastal on valitud teema, millele maailma muuseumide tähelepanu suunatakse.

2019. aastal tähistavad maailma muuseumid 18. mail rahvusvahelist muuseumipäeva pealkirjaga “Museums as Cultural Hubs: The Future of Tradition”

Rahvusvahelise muuseumipäeva keskmes on muuseumi roll kui aktiivne kogukonna toetaja, mis tegutseb koos kogukondadega ja toetab kogukondi oma tegevusega. Muuseumid on muutunud paindlikumaks, kiiresti kohanevaks, auditooriume kaasavaks platvormideks, kus loovus on ühendatud teadmisega ning kus külastaja saab luua uut teadmist ja jagada oma kogemust.


Eesti muuseumidel on võimalik ka oma programmiga osaleda Rahvusvahelisel muuseumipäeval sisestades oma andmed: https://museu.ms/join, mis saavad nähtavaks Museums of the World veebilehel: https://museu.ms/.

Sisestamise lisainfo leiab: http://museu.ms/Areas/Cms2/Content/Manual.pdf


Sündmused, mis on seotud rahvusvahelise muuseumipäevaga võivad kesta päeva, nädala või kuu. 2018. aastal osales üle 40 000 muuseumi 158 riigist programmis.


Muuseumipäeva koduleht
Facebook